Hírek

Elhunyt Dr. Lajos László, fotóművész

Nagy veszteség érte a magyar fotóséletet, a Mecseki Fotóklubot. 2016. február 13-án, nem sokkal a 79. születésnapja előtt elhunyt Dr. Lajos László fotóművész.

A PTE Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott 1963-ban. A Városi Tanács Igazgatási Osztályán dolgozott 1980-ig, majd régiségkereskedést nyitott a Ferencesek utcájában, ahol régi fényképezőgépekkel, fotókkal is foglalkozott. Ezeket gyűjtötte is. A fényképezés fiatal kora óta érdekelte, a Mecseki Fotóklub tagja 1959-től, később a klub ügyvezető elnökeként is tevékenykedett. A Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja 1975-től. A 70-es 80-as években az Ifjúsági Ház fotóstúdióját vezette. Korszerű látásmódja okán a pécsi fotósélet meghatározó egyénisége. 1977-ben a Mecseki Fotóklubon belül megalakította a Focus csoportot. Fotósélete kiteljesedik, fényképez, kiállít, szervez. Az ő érdeme a Nő '77 című nemzetközi kiállítás megszervezése, mely soha nem látott sikereket ér el. 1977-ben megkapta Pécs Város Művészeti Díját.

Utolsó szereplése a tavaly decemberi "Pécs arcai" című tárlat. Derűje, tehetsége, személyisége hiányozni fog a Mecseki Fotóklubból.

2016. 02. 17.