Hírek

A hónap képe - június

Képértékelés: Vajda János

I. helyezett: Havasi Gábor képe

Finom, Bauhaus-os jellegű kép ez! Remek a high key-be forduló tónuskezelés, és a pillanat is remek. Alapvetően nem szeretem a döntött képeket, de itt az is jól megy a képhez. Nagyszerű a vírbe merülő test és a medence alján lévő sötgét csík által kirajzolt képzeletbeli háromszög Telitalálat!

II. helyezett: Barakonyi Károly - "Sun-deck-1"

Remek kép, remek nézőpontból! Nagyszerű a háromszög kompozíció, a szitu is érdekes. Egyáltalán nem zavaró a vágott ernyő, az elülső elem olyan hangsúlyos, hogy nem is tűnik fel, miként a baloldalon, fent belógó bútorrészletek sem. Sőt, jelzik a folytonosságot, hogy ennek ezzel nincs vége. Ez a következő képen aztán bizonyosságot is nyer, azon azonban túl sok van fogva, elvész az egész helyzet bensőségessége. Az alul megcsípett elem sem szerencsés. Talán, ha a szerző levágja a kép alsó harmadát. Nem is tárgyalom külön azt a képet, ez bőven elég lett volna.

III. helyezett: Ottófi József képe

Hommage á Kertész - Ki ne ismerné fel az ihlető híres képét. Persze ez nem von le semmit a kép értékéből, sőt, inkább hozzá tesz. Remek tisztelgés!

Galéria

2016. 07. 25.