Hírek

A hónap képe - július

Képértékelés: Andok Tamás

Weboldal: tamasandok.hu

I. helyezett: Havasi Gábor képe

Miért választottam: A hullám, a víz, a kép ritmusa, a felosztás, a furma formák, a színek és árnyalatok, a fényfoltok, a medence köve, a vonalak. A helyszín, a hangulat, az egész ötlet remek.
Mit csinálnék máshogy: Máshogy komponálnám, több részlettel, kevesebb levágással. Megkérném a vízben lévőket, hogy merüljenek le, és valamilyen érdekes mozzanat, mozgás legyen, ússzanak, akár engedjék ki a levegőt, amitől sok buborék lesz, és még absztraktabb, érdekesebb formák lennének. Emellett próbálnám úgy komponálni, hogy jobban látszódjanak ők és a fentiek is. Valószínűleg így a sok kékes árnyalat mellett még jobban feldobnák a színes fürdőruhák és napernyők.

II. helyezett: Ruprech Judit képe

Miért választottam: Mert nem tudom levenni a szemem a napernyőkről, klassz ritmusuk van. Jók a vonalak, átlók, kereszteződések, formák, párhuzamosok, a kép sok-sok felosztása is tetszik. Cikázik a szemem, van mit nézni.
Mit csinálnék máshogy: Talán raknék embert is a képre, de csak kíváncsiságból, nem biztos, hogy működne. Nekem így túl "hagyományos", túl "klasszikus", ami azt eredményezi, hogy kicsit unalmas is. Valamilyen formabontó megoldást választanék, talán valaki éppen sétálna bele a képbe, de csak részben látszódna, mondjuk a lába, vagy sétálna ki a képből oldalt, vagy valamelyik nyugágyban ülne, és csak alaposabb szemlélődés után lehetne észrevenni. Valami ilyesmi. Nem is biztos, hogy fekete-fehérben csinálnám, bár ez függ attól, milye színek voltak a parton. de alapvetően egy nyári strand-parton rengeteg érdekes szín van.

III. helyezett: Ruprech Judit képe

Miért választottam: Mert szeretem az ilyen tükröződős képeket, és érdekes a helyszín is, tetszik a kis "híd", amin átmegy az ember. Az egész álmodozásra, asszociálásra sarkallt, jó volt nézegetni.
Mit csinálnék máshogy: Talán máshonnan fotóznám, más kivágást használnék, más részletekre koncentrálnék. Tetszenek a partszakaszos részek szélén azok a sötétebb foltok, talán jobban fóuszálnék rájuk, vagy utólag erősítenék rajtuk, hogy a kép még kevésbé legyen homogén. Emellett nekem túl messze van az emberalak, egészen apró, így szinte alig észrevehető, nehezen gyakorol hatást, emellett túl hangsúlyos a kép alsófele a tükröződéssel. Ezekkel próbálnék valamit kezdeni. Nem biztos, hogy sikerülne.

Galéria

2016. 08. 25.