Hírek

Rangos elismeréseket hozott a Magyar Fotográfia Napja

A ceglédi Kossuth Múzeumban a Magyar Fotográfia Napja alkalmából a MAFOSZ és a FIAP életműdíjat, illetve fotóművészeti diplomákat adott át. A Mecseki Fotóklub három AFIAP diplomás és egy életmű díjas taggal gazdagodott!

Vállas Antal mérnök, az MTA tagja 1840. augusztus 29-én készítette el az első magyar dagerrotípiát. A jeles dátum emlékére hazánkban évről évre ezen a napon ünnepeljük a Magyar Fotográfia napját.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) az idei évforduló ünnepségét is a ceglédi Kossuth Múzeumban tartotta augusztus 27-én, szombaton. Tillai Ernő, klubunk művészeti vezetője HonA-MAFOSZ életműdíjat kapott, Barakonyi Károly, Laki Krisztina Éva és Ruprech Judit tagjaink a FIAP fotóművésze cím AFIAP (Artist FIAP) fokozatát nyerték el, melyhez szívből gratulálunk!

Galériánkban a díjazottak FIAP és a MAFOSZ által kiválasztott képei láthatók.

Az esemény alkalmából jelent meg a MAFOSZ gondozásában a Foto Hugaricum 2016 kiadvány is, mely itt letölthető. A kiadványban a díjazottaink képein kívül válogatás látható a XXXIII. MAFOSZ Szalon képeiből is.

Galéria

2016. 08. 29.