Sikerek az 1st Sopianae szalonon

2017.02.13.

 

 

Sikeresen zárult a Mecseki Fotóklub „1st Sopianae Int’l Salon – 2016” pályázata. A kiállítás megnyitójára és a díjak átadására 2016. november 16-án került sor Pécsett, ahol Berke Gyula rektorhelyettes, Lovász István Pécs város jegyzője és Hámori Gábor klubelnök köszöntötte az érdeklődő közönséget és a pályázat résztvevőit, a díjazottak. Szakmai értékelés Prof. Dr. Aknai Tamástól és Barakonyi Károlytól hangzott el.

 

A pályázatra 102 szerzőtől 902 kép érkezett. A kiállításon a 179 elfogadott fotóból 71 kapott nyilvánosságot a pécsi Tudásközpont épületében. A nemzetközi jelleget a Pécs testvérvárosaiból és a Magyar Fotóművészek Világszövetségének tagjaitól, 6 országból 16 pályázótól érkezett képek biztosították. Ami a hazai pályázókat illeti:

- FIAP minősítéssel 16 pályázó rendelkezett, akik 8 díjat szereztek.

- A PSA világranglistáján szereplő 11 magyar fotóművész közül 4 fő pályázott, akik 5 díjat nyertek el.

- A legeredményesebb klubnak a Mecseki Fotóklub bizonyult (6 díj).

A zsűrizést – kódolt képekkel - külső (nem Mecseki Fotóklub tag) fotóművészek végezték: Cseri László (MFSZ), Farkas László (EFIAP, E-MAFOSZ) Horváth Imre EFIAP/s, A-MAFOSZ/b ), Papp Elek (MFIAP, EFIAP/p, E-MAFOSZ ), Urbán József (Aero-klub) végezték.

Szervezőbizottság elnöke: Barakonyi Károly (AFIAP), tagjai Déri Judit, Ruprech Judit és Takács Gábor voltak.

A Szalon megnyitójáról az UNIV TV riportot készített, amely a pécsi TV-ben is látható volt: https://www.youtube.com/watch?v=4IE_fEPGTSI